top of page

Podcast 27. Droomgesprek nr. 3


Podcast 27 is weer een droompodcast. Dit keer een droom van 29 mei jl. waarin jongeren centraal staan. De opvallendste symbolen uit de droom zijn een groot wit transparant huis wat vol staat met rode Vespa scootertjes in een mooi en ontzettend groen weiland. De woonwijk met doeken over de daken spreekt ook zeker tot de verbeelding, evenals het kindje in de wandelwagen.

Droomsymboliek is heel persoonlijk en eigenlijk alleen door de dromer uit te leggen. Toch is het altijd fijn om hierover met een onafhankelijke 2e persoon te spreken. Dit keer is dat Hans Lentz, een man die naast zijn baan in de evenementenstandbouw ook een praktijk heeft voor paranormale therapie en waar hij in gesprek gaat met jonge mensen. Zijn praktijk heet ‘Kriebels en kronkels’, een naam die ook zeker tot de verbeelding spreekt. ‘kriebels’ verwijst naar de krabbeltjes die je maakt tijdens een telefoongesprekje, in de kantlijn van je schrift of tijdens een vergadering en ‘kronkels’ verwijst naar het gezegde dat als iemand veel fantasie heeft en niet ‘helemaal normaal’ is volgens anderen. Hij zegt b.v. dingen die ‘vreemd’ zijn en krijgt daarna al gauw te horen dat hij of zij een rare kronkel heeft. Zo ook met mensen die paranormaal zijn.

In deze podcast komt het allemaal ter sprake.

Aan het einde van de podcast had Hans een verrassing voor mij. Geen tarotkaart getrokken dit keer maar een tweetal tekeningen die hij ‘doorkreeg’ nadat hij de vorige droompodcast (18) had beluisterd. Deze 2 tekeningen zijn verwerkt in de Visual van deze podcast. Links een soort ‘code’ die verwijst naar de verbinding tussen hemel en aarde en tussen het verleden en de toekomst. Daarachter een bliksemschicht voor de energie. Dat maakt het plaatje compleet. De andere tekening is opgebouwd uit lichtcirkels en een wolkje wat symbool staat voor een droom. Tenslotte schreef hij ook nog het volgende gedicht:

“Ik droom mijn droom”

Droom van het leven

Waar ik aandacht aan wil geven

Droom van mijn hart

Droom van verdriet vol smart

Ik droom mijn droom

Droom van het leven

Om liefde te geven

Droom van de toekomst, het hier en nu

Droom uit het verleden

Herhaalt zich continu

Ik droom mijn droom

Droom van mijn hart.


Als je in contact wil komen met Hans dan kun je terecht door te googelen op ‘kriebels en kronkels’ Eindhoven. Mailen kan naar: hans.lentz@gmail.com en bellen mag ook op 06-22907682.

De link naar de podcast op Spotify:


6 weergaven0 opmerkingen

تعليقات


bottom of page