top of page

Zelf aan de slag in het atelier?

Is je aandacht getrokken en zou je zelf aan de gang willen met jouw creativiteit? ​Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op deze pagina kun je door middel van de foto's en filmpjes uit de praktijk een indruk krijgen van de sfeer zodat ook jij geïnspireerd raakt om aan de gang te gaan! Meld je maar aan via de knop CONTACT dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Hieronder zal ik steeds foto's en resultaten uit de praktijk laten zien in de vorm van een collage. Meer weten of zelf een workshop aanvragen? Uiteraard kan dat in het atelier op de Schans of op een andere locatie naar keuze. Mail maar, dan bekijken we de mogelijkheden.

NIEUW  NIEUW  NIEUW  

 

Workshop lichtcirkels

In het atelier op de Schans in Veldhoven gaat vanaf 19 maart op

zaterdag en/of zondag een workshop plaatsvinden die in het teken staat

van lichtcirkels. Neem jij even contact op op welke datum jij zou willen

komen?

Nadat ik in podcast #18 van de serie SpiritualiTIJD gewoon of bijzonder

mijn droom over de lichtcirkels heb gedeeld is er e.e.a. in een

stroomversnelling geraakt. Ik ben steeds meer gaan begrijpen van deze

dromen en ga het nu neerzetten met jou!

 

Wat kun je verwachten?

De workshop duurt 1 dag (van 10 tot 16 uur) en is inclusief lunch.

De kosten bedragen € 99,- De benodigde kristallen en edelstenen zijn

voorradig.  Een mooie wissellijst is ook bij de prijs inbegrepen.  

Voor grotere stenen of een grotere hoeveelheid wordt in overleg een 

(meer-)prijs vastgesteld. Groepsgrootte is maximaal 6 personen.

Je gaat aan het einde van de dag naar huis met een lichtcirkel, bestaand uit een intuïtieve tekening van jezelf. Deze tekening is gecompleteerd met door jou gekozen kristallen en edelstenen, gelegd als een grit en passend bij jouw tekening. Een mooie wissellijst wordt bijgeleverd.

Als je thuis zelf nog een lijst(je) hebt wat je kunt gebruiken als basis voor jouw lichtcirkel neem dat dan mee naar de workshop zodat je alles hierop kunt afstemmen.  De kosten van de wissellijst (€15) worden dan in mindering gebracht. Thuis gekomen kan je deze lichtcirkel op een plaats zetten, leggen of ophangen waar hij zijn kracht en licht kan laten stromen. Hoe mooi is het om een energieplek te hebben in jouw leefomgeving.

Er wordt uiteraard ook aandacht geschonken aan de kracht van de gekozen stenen en je kunt een intentie uitspreken bij jouw lichtcirkel.

Een spirituele dag, als geschenk voor jezelf!

Hieronder nog  foto's van verschillende expressies waarbij grits zijn gemaakt.

Links m.b.v. stoffen en een bestaand krukje, rechts met papiersnippers en een collagetechniek.  Daaronder een voorbeeld met ecoline en verf, er is veel mogelijk. Kijk wat bij jou past! We overleggen van te voren wat voor jou het beste werkt.

je kunt je inschrijven via de mail (knop CONTACT op deze site)

Geplande data:       

Geen speciale data geselecteerd.

Ik ben heel flexibel en kan van dinsdag t/m zaterdag

Ik werk met groepen vanaf 2 personen tot maximaal 6.

eindresultaat grit.jpg
Overzichtje voor Instagram.jpg
grit-5.jpg
Naamloos.png

Hieronder een overzicht van al lopende workshops:

1.  Workshop 'verbindingsschilderij'

 

Deze foto is gemaakt bij de stichting LOEK@YOU in Veldhoven

https://lerenopeigenkracht.nl/stichting-loek-at-you/

Bij deze stichting wordt veel gewerkt met vrijwilligers en aan mij werd gevraagd of ik ideeën had om deze vrijwilligers te verrassen met een passende workshop. Ik kreeg daarbij de vraag of ik een metafoor kon bedenken waarbij de waarde van deze mensen zou worden benadrukt en zij de eer zouden krijgen die zij verdienen voor hun steeds terugkerende hulp.  Ik bedacht toen dat vrijwilligers eigenlijk ook bouwstenen zijn die 'een bouwwerk' mede een fundament bieden en ervoor zorgen dat in dit geval de kinderen die aan hen worden toevertrouwd veilig kunnen groeien en leren. Ik dacht toen aan het bouwen van een muurtje maar dat  vergde wat meer tijd en zo kwam ik tot een liggende verbinding in de vorm van een verbindingsschilderij. Hierin werd het elkaar ontmoeten, het verbinden, het samen beslissingen nemen en het komen tot een gezamenlijk eindresultaat het verhaal van de middag. Zo gebeurt het ook in het dagelijkse leven, dus de metafoor was goed gekozen! Het was een workshop waarbij de deelnemers elkaar verrasten, motiveerden en waarbij zij uiteindelijk trots naar huis gingen. Het eindresultaat zal komen te hangen op de nieuwe vestiging op de Locht in Veldhoven.  De collage hieronder geeft een impressie van de middag en op de andere foto het eindresultaat. 

collage 9-12-2020 voor op website.jpg
totaalbeeld 1 geheel.jpg

Deze workshop neemt ongeveer 3 uur in beslag en kan plaatsvinden op uw locatie of in het atelier aan de Schans van dinsdag t/m zaterdag.  Kosten € 20 per persoon.

2.   Workshop Mandala schilderen.   

 

3 vriendinnen organiseren een verjaardag verrassing voor een andere vriendin die maar liefst 70 jaren kon schrijven!  We spraken af dat ik in het atelier een dagdeel zou verzorgen inclusief een afsluitende lunch. De jarige wist uiteraard van niets en was blij verrast. Het was een inspirerende ochtend waarna ieder nog wat extra verf mee naar huis nam om het kunstwerk op eigen passende wijze af te maken. Gelukkig stuurden ze allen een foto van het eindresultaat. ook ontving ik een 'recensie' van de jarige. Ik zal hem onder de foto's plaatsen. Het was genieten!

overzicht 4 mandala's.jpg

Recensie:

Afgelopen zaterdag (31-10-2020) ben ik samen met mijn vriendinnen (Ellemarie, Carola en Ilse) bij jou geweest voor een workshop.

 

Het was een verrassing als cadeau voor mijn 70e verjaardag. Ze hebben het goed geheim kunnen houden waar ze mij mee naar toe gingen nemen. Ik was ook écht verrast en ik heb een zeer fijne dag gehad dankzij jouw inzet. Ik vond alles wat je vertelde heel boeiend en interessant. Je hebt alles fijn uitgelegd en toegelicht. Het was inspirerend en mindfull en ik vergat even alles om me heen terwijl ik bezig was met mijn persoonlijke mandala.

Heel fijn ook dat ik nog wat verf meegekregen heb zodat ik er thuis aan verder kon werken en afmaken. 

Ellemarie vroeg of ik je wilde mailen hoe ik het vond, dus als je er iets van op je website wilt zetten mag dat van mij en ook mijn naam vermelden is geen probleem.

 

Hartelijke groetjes

Maria van Valen

Ook een workshop met vriendinnen, zussen, vrienden, familie of collega's laten verzorgen? Vanaf 3 personen tot maximaal 8 in het atelier aan de Schans en anders op een locatie naar keuze.

Kosten €27 per persoon. Een lunch toevoegen? Dan komt er p.p. €15 bij.

3. Workshop gebedsvlaggetjes

Bij deze workshop maken we een vlaggenlijn als verbinding tussen hemel en aarde en wordt de filosofie van dit Tibetaanse gebruik uitgelegd maar vooral door jou op een persoonlijke wijze ervaren. Leuk om in een groep te doen en het gesprek op gang te brengen en elkaar te inspireren. Voor deze workshop staat ook een dagdeel van 3 uur gereserveerd. Hieronder een impressie van mogelijke uitwerkingen.

Tijd:  Ochtend van 10 - 13 uur of middag 14 - 17 uur.

Kosten: inclusief materiaal € 36

gebedsvlaggetjes_edited.png
vlaggetje%252520rood_edited_edited_edite
afbeeldingen: uit de
workshop 'gebedsvlaggetjes'

4. workshop dromenvanger

Tijdens deze workshop maak je je eigen dromenvanger met behulp van diverse materialen. Er is een grote keuze aan materiaal aanwezig en je maakt een kunstobject voor boven je eigen bed, bureau of voor op een andere plek.  Pak je de uitdaging om je droom of dromen te vangen?

Kosten van deze workshop: Dag van 10 - 16 uur, inclusief lunch en materiaal € 81

20210328_133837.jpg
20210424_155650_edited.jpg
20210328_223541.jpg

5. Workshop vogelhuisjes timmeren en verven voor alle leeftijden.

Op zoek naar een leuke workshop voor het hele gezin? Of voor een kinderfeestje? Wij zorgen voor de 'bouwpakketjes' voor de huisjes en de kinderen zetten ze onder begeleiding zelf in elkaar. Dan is het daarnaast ook nog een feest om ze te mogen schilderen in je eigen kleuren!

Kosten voor deze workshop vallen erg mee. Voor € 18 doe je al mee. Duur ongeveer 2,5 uur.

overzicht vogelhuisjesworkshop.png

6. Workshop intuïtief schilderen TAFELBLAD

Dit is een echte samenwerkingsworkshop. (2 tot 7 personen)

Op een groot rond tafelblad met een doorsnede van 120 cm ga je met elkaar INTUÏTIEF schilderen. Je ontmoet elkaar op het doek en er ontstaan momenten van herkenning, erkenning en misschien zelfs wel 'strijd'.  Het is luisteren naar je eigen gevoel en het verbinden met elkaar. Heel mooi om te doen!

Het tafelblad wordt jouw/jullie eigendom en kan worden afgelakt met een stevige jachtlak om hem ook voor buiten in de tuin geschikt te maken.

Kosten van deze workshop zijn voor het materiaal €125 en vervolgens voor elke deelnemende persoon nog €15 euro. Benodigde tijd: Een dag naar keuze (di - za) vanaf 10 uur tot 16 uur.  Een lunch is inbegrepen.

NB. (slechts enkele stuks mogelijk i.v.m. beperkte hoeveelheid bladen)

20201107_104329.jpg
IMG-20201108-WA0014.jpg
IMG-20201108-WA0020.jpg
eindresultaat tafelblad verkleind.png

7. Workshop 'Wheel of Fortune'

Tijdens deze workshop maak je jouw eigen rad van fortuin. Een draaiend wiel met een persoonlijk verhaal. Een middel om vragen aan jezelf te stellen en telkens weer op een andere manier naar jouw leven en jouw ervaringen te kijken.  Naast dat deze workshop ook in de praktijk voor droomgesprekken wordt aangeboden is het ook een heel leuke creatieve manier om met elkaar te delen. Geschikt voor in een groepje dus!

Benodigde tijd is echt wel een dag van 10 tot 16 uur. Gelukkig is er tussen de middag wel tijd voor een lekkere lunch.

Kosten: € 81 euro inclusief alle materialen. Maximum aantal personen 6.

wheel van Jaap.png
wheel van Eva.png
wheel Nonja.png
bottom of page