Zelf in het atelier aan de slag met jouw kunstzinnige expressie?

Is je aandacht getrokken en zou je zelf aan de gang willen met jouw creativiteit? ​Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op deze pagina kun je door middel van de foto's en filmpjes uit de praktijk een indruk krijgen van de sfeer zodat ook jij geïnspireerd raakt om aan de gang te gaan! Meld je maar aan via de knop CONTACT dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Hieronder zal ik steeds foto's en resultaten uit de praktijk laten zien in de vorm van een collage. Meer weten of zelf een workshop aanvragen? Uiteraard kan dat in het atelier op de Schans of op een andere locatie naar keuze. Mail maar, dan bekijken we de mogelijkheden.

NIEUW  NIEUW  NIEUW  NIEUW  NIEUW  NIEUW  NIEUW  NIEUW  NIEUW  

 

Workshop lichtcirkels

In het atelier op de Schans in Veldhoven gaat vanaf 19 maart

op zaterdag en/of zondag een workshop plaatsvinden die in het

teken staat van lichtcirkels. Neem jij even contact op op welke

datum jij zou willen komen?

Nadat ik in podcast #18 van de serie SpiritualiTIJD gewoon of

bijzonder mijn droom over de lichtcirkels heb gedeeld is er

e.e.a. in een stroomversnelling geraakt. Ik ben steeds meer gaan

begrijpen van deze dromen en ga het nu neerzetten met jou!

 

Wat kun je verwachten?

De workshop duurt 1 dag (van 10 tot 16 uur) en is inclusief

lunch. De kosten bedragen € 81,- De benodigde kristallen en

edelstenen zijn voorradig. Een basis is bij de prijs inbegrepen.

Voor grotere stenen of een grotere hoeveelheid wordt in overleg

een (meer-)prijs vastgesteld.

Groepsgrootte is maximaal 6 personen.

Je gaat aan het einde van de dag naar huis met een lichtcirkel, bestaand uit een intuïtieve tekening van jezelf. Deze tekening is gecompleteerd met door jou gekozen kristallen en edelstenen, gelegd als een grit en passend bij jouw tekening.

Als je thuis nog een lijst(je) hebt wat je kunt gebruiken als basis voor jouw lichtcirkel neem dat dan mee naar de workshop zodat je alles hierop kunt afstemmen. Als je geen lijstje hebt kunnen we jouw tekening en grit op karton bevestigen zodat je het in ieder geval kunt neerzetten.

Thuis gekomen kan je deze lichtcirkel op een plaats zetten, leggen of ophangen waar hij zijn kracht en licht kan laten stromen. Hoe mooi is het om een energieplek te hebben in jouw leefomgeving.

Er wordt uiteraard ook aandacht geschonken aan de kracht van de gekozen stenen en je kunt een intentie uitspreken bij jouw lichtcirkel.

                        Een spirituele dag, als geschenk voor jezelf!

Hieronder nog 2 verschillende expressies waarbij grits kunnen worden gemaakt.

Links m.b.v. stoffen en een bestaand krukje, rechts met papiersnippers en een collagetechniek. Er is veel mogelijk. Kijk wat bij jou past!

je kunt je inschrijven via de mail (knop CONTACT op deze site)

Geplande data:        Zaterdag 19 maart en zondag 27 maart.

eindresultaat grit.jpg
Overzichtje voor Instagram.jpg
grit-5.jpg

Hieronder een overzicht van al lopende workshops:

1.  Workshop 'verbindingsschilderij' bij de stichting LOEK@YOU in Veldhoven

     https://lerenopeigenkracht.nl/stichting-loek-at-you/

Bij deze stichting wordt veel gewerkt met vrijwilligers en aan mij werd gevraagd of ik ideeën had om deze vrijwilligers te verrassen met een passende workshop. Ik kreeg daarbij de vraag of ik een metafoor kon bedenken waarbij de waarde van deze mensen zou worden benadrukt en zij de eer zouden krijgen die zij verdienen voor hun steeds terugkerende hulp.  Ik bedacht toen dat vrijwilligers eigenlijk ook bouwstenen zijn die 'een bouwwerk' mede een fundament bieden en ervoor zorgen dat in dit geval de kinderen die aan hen worden toevertrouwd veilig kunnen groeien en leren. Ik dacht toen aan het bouwen van een muurtje maar dat  vergde wat meer tijd en zo kwam ik tot een liggende verbinding in de vorm van een verbindingsschilderij. Hierin werd het elkaar ontmoeten, het verbinden, het samen beslissingen nemen en het komen tot een gezamenlijk eindresultaat het verhaal van de middag. Zo gebeurt het ook in het dagelijkse leven, dus de metafoor was goed gekozen! Het was een workshop waarbij de deelnemers elkaar verrasten, motiveerden en waarbij zij uiteindelijk trots naar huis gingen. Het eindresultaat zal komen te hangen op de nieuwe vestiging op de Locht in Veldhoven.  De collage hieronder geeft een impressie van de middag en op de andere foto het eindresultaat. 

collage 9-12-2020 voor op website.jpg
totaalbeeld 1 geheel.jpg

2.   Workshop Mandala schilderen.   

 

3 vriendinnen organiseren een verjaardag verrassing voor een andere vriendin die maar liefst 70 jaren kon schrijven!  We spraken af dat ik in het atelier een dagdeel zou verzorgen inclusief een afsluitende lunch. De jarige wist uiteraard van niets en was blij verrast. Het was een inspirerende ochtend waarna ieder nog wat extra verf mee naar huis nam om het kunstwerk op eigen passende wijze af te maken. Gelukkig stuurden ze allen een foto van het eindresultaat. ook ontving ik een 'recensie' van de jarige. Ik zal hem onder de foto's plaatsen. Het was genieten!

overzicht 4 mandala's.jpg

Afgelopen zaterdag (31-10-2020) ben ik samen met mijn vriendinnen (Ellemarie, Carola en Ilse) bij jou geweest voor een workshop.

 

Het was een verrassing als cadeau voor mijn 70e verjaardag. Ze hebben het goed geheim kunnen houden waar ze mij mee naar toe gingen nemen. Ik was ook écht verrast en ik heb een zeer fijne dag gehad dankzij jouw inzet. Ik vond alles wat je vertelde heel boeiend en interessant. Je hebt alles fijn uitgelegd en toegelicht. Het was inspirerend en mindfull en ik vergat even alles om me heen terwijl ik bezig was met mijn persoonlijke mandala.

Heel fijn ook dat ik nog wat verf meegekregen heb zodat ik er thuis aan verder kon werken en afmaken. 

Ellemarie vroeg of ik je wilde mailen hoe ik het vond, dus als je er iets van op je website wilt zetten mag dat van mij en ook mijn naam vermelden is geen probleem.

 

Hartelijke groetjes

Maria van Valen

3. Workshop gebedsvlaggetjes

Bij deze workshop maken we een vlaggenlijn als verbinding tussen hemel en aarde en wordt de filosofie van dit Tibetaanse gebruik uitgelegd maar vooral door jou op een persoonlijke wijze ervaren. Leuk om in een groep te doen en het gesprek op gang te brengen en elkaar te inspireren. Voor deze workshop staat ook een dagdeel van 3 uur gereserveerd. Hieronder een impressie van mogelijke uitwerkingen.

gebedsvlaggetjes_edited.png
vlaggetje%252520rood_edited_edited_edite
afbeeldingen: uit de
workshop 'gebedsvlaggetjes'