top of page

Podcast 34. Sanne wint de Skills Heroes 2023


Sanne, 21 jaar, is een fashion studente in het laatste jaar van haar MBO opleiding aan het ROC in Tilburg. Als 4e jaars studente specialist modekleding is zij begin van dit laatste studiejaar gevraagd of zij haar opleiding wilde vertegenwoordigen op Skills Heroes Nederland, een wedstrijd voor vakvrouw/vakman voor het MBO. In het geval van Sanne ging het natuurlijk om haar specialisme mode maatkleding. Het gaat hierbij niet even om zomaar meedoen maar het vergt een geruime voorbereiding met veel oefenen en tijd reserveren tijdens haar eindstage.

Sanne is echt geselecteerd op haar kennis, kunde en motivatie. Ze wilde gedurende de opleiding steeds al het beste in zichzelf naar boven halen. Maar waar komt haar drive dan toch vandaan? Zij vertelt over haar kinderdromen. Zou ze nou modeontwerpster of advocaat worden? Zij komt uit een echt makersfamilie dus advocaat worden was niet echt logisch. “Geel worden en achter glas gaan zitten”, grapte haar vader toen.

Als kind verhuisde zij naar België en op de middelbare school moest ze al kiezen voor een vakrichting. Zij koos mode en zat al een aantal uren per week achter de naaimachine. Daar werd haar passie aangewakkerd. Bij haar verhuizing terug naar Nederland tijdens haar middelbare schooltijd ging ze dan ook op zoek naar een school waar zij haar vaardigheden kon uitbreiden. Dat was er niet dus pas nadat zij eerst de HAVO had afgerond kwam zij op een open dag in contact met Fashion op het MBO. Toen besloot ze zonder twijfel voor deze opleiding. Ze heeft zich elke keer op nieuw weer laten uitdagen en daagde ook zichzelf uit. Vorig jaar in de excellente klas draaide zij extra uren om haar vakgebied uit te breiden. Toen zij positief reageerde op de vraag of er iemand ROC Tilburg zou willen vertegenwoordigen bij Skills Heroes werd er als vanzelf aangenomen dat zij het zou doen. Eerst de kwalificatie maar doorkomen…..

Hoe het verder afloopt hoor je in deze podcast. Alle ‘ins and outs’ komen op een inspirerende wijze aan de orde. Deze podcast is opgenomen 2 weken na het winnen van deze prijs dus het is nog vers van de pers. Hoe pakt zij nu de draad weer op om zich volledig te kunnen richten op haar eindcollectie en afstuderen? Een klein tipje van de sluier: ‘Zij gebruikt 3D-print technieken in haar collectie.

Echt luisteren dus! En noteer in 5 juli a.s. in je agenda als je de eindshow wil gaan zien in de schouwburg theaters Tilburg https://www.schouwburgconcertzaaltilburg.nl/evenementen/38107/roc-school-voor-mode-uiterlijke-verzorging-into-the-light

Wil je in gesprek met Sanne dan kun je haar een DM sturen via Instagram:

@sanne_5156 of @madeby_nephro


Link naar Spotify:


6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page