top of page

Heb jij een droom of behoefte aan een gesprek?

Ik nodig je dan van harte uit om in 'De praktijk voor kunstzinnige expressie en droomgesprek' te komen tekenen en/of schilderen. Het is een van de vele manieren om contact te maken met het kind in jezelf, je onderbewustzijn en je dromen. Wat is jouw verhaal? Jouw droom? In de nacht of als dagdroom? Kun je deze omzetten in beelden of symbolen? Misschien alleen in kleuren? Mogelijkheden in overvloed. Altijd al gedacht om eens te starten met tekenen of met schilderen? Er zijn geen drempels en zeker geen grenzen!

Wil je meer weten over mijn werkwijze neem dan gerust contact met me op. Ik zou het leuk vinden om je te ontmoeten en samen op onderzoek uit te gaan.

vuurschilderij.jpg
VUUR: intuïtief schilderij uit de praktijk voor kunstzinnige expressie
Kom jij moeilijk bij jouw interne vuurtje? Heb je moeite om in actie te komen en stappen te zetten in jouw leven? Kom een eenmalige workshop 'vuur maken' doen en je gaat niet alleen weg met een prachtig kunstwerk vanuit intuïtie en gevoel, maar ook met warme handen en warme voeten. Alles gaat stromen en jij kunt niet wachten met de volgende ACTIE!

We gaan in gesprek, niet alleen met woorden maar gelijk met beelden! Zó actief dat het vuurtje gaat stromen.
Impressie  en reacties van een dag: "Maak je eigen Rad van Fortuin"
Hierbij een workshop uitgevoerd met een gezin. Je zult het wel herkennen als ouder; jouw kind spiegelt je jouw eigen gedrag, jouw keuzes of datgene wat je zelf misschien moeilijk vindt. Het staat ineens voor je en dwingt je tot een (nieuwe) keuze.  B.v. op een onverwacht moment laat je puber zich ineens ontvallen wat hij/zij 'later wil worden'. Een mooi moment om je eigen toekomst eens onder de loep te nemen. En dat is dan ook precies wat dit gezin wilde toen ze naar het atelier kwamen. Er kwamen gesprekken op gang en mooie inzichten. Ook dit is DROMEN met hoofdletters!
collage 14-5-21.jpg
Jaap: Een
heerlijke middag
gehad waarin we als
gezin bezig waren met
ons eigen rad van fortuin,
maar zeker ook de aandacht
hadden voor elkaar en het
verhaal achter de creaties van de ander. Het rad van fortuin levert ons een fortuin op aan inzichten voor
nu en later, maar ook een mooi object waar we elkaar in
herkennen. We zijn trots op
wat we gemaakt hebben
en hebben het een
mooie plek gegeven
in ons huis.
                      Eva, 11 jaar:
'Ik wil boer worden'.
   Nee, geen boerin. 
                    Mijn rad heeft dan ook allemaal dieren. Verder
veel groen vanwege de 
natuur. Een groene fiets
en een groene auto zijn dus
gewoon mooi vanwege de
kleur. Bijzonder hoe Eva
recht op haar doel afging
en als eerste haar rad
helemaal in orde
had.
Nonja, 14 jaar: Ik weet nog niet wat ik in de toekomst wil. Wel vind ik dat niet alles wat ik op  school leer nut heeft. Ik zie de wereld op mijn eigen manier.
Zij maakt gebruik van haar 'innerlijke antenne' om de wereld om haar heen te registreren maar ook om deze       te regisseren. Heel intuïtief maar ook heel  doel-         
                gericht. Haar rad is voorzien van veel
                      'retro' aspecten en ze raakte
                                    niet uitgepraat!
Joska: De workshop rad van fortuin was voor mij
een hele fijne ervaring. Het delen van dromen en
   gedachten met ons gezin. Een workshop vanuit          gevoel en creativiteit gegeven met liefdevolle             aandacht. Het geeft ons nog meer inzicht
              en verbondenheid. Dank je!
wheel van Joska.png

Een van de 4 wheels. Het is een leuke gadget om op je kamer te hangen en af en toe een vraag te stellen. In deze sessie leer je hoe je kunt werken met je eigen wheel.

Impressie en recensie van een droomgesprek
Jim STEWART: Ik vertelde Jolanda tijdens een gesprek over een dagdroom die ik had gehad. Voor mij kwam die droom behoorlijk binnen omdat ik voelde dat ik weer in verbinding was met mijn creativiteit. Jolanda nodigde me vervolgens uit om bij haar in haar atelier de droom die ik had gehad, in beeld te gaan brengen. Enerzijds werd ik meteen nieuwsgierig, anderzijds voelde ik de spanning van het begin aan een avontuur. De nuchtere kant in mij wist dat het i.i.g. gezellig zou worden met Jolanda. Bij aankomst werd dat gevoel meteen bevestigd. Ik kreeg een rondleiding en we kletsten heerlijk bij en toen we eenmaal aan de grote witte tafel in het atelier belandden kreeg ik uitleg over wat de bedoeling was. Ik mocht schilderen, tekenen, knippen en plakken of een combinatie daarvan. Maar ik koos ervoor om te knippen en plakken. Het viel me op dat Jolanda aan het begin van ons gesprek een aantal woorden opschreef die tijdens het gesprek naar boven kwamen. Maar al snel overhandigde ze mij het schriftje en kreeg ik steeds meer de behoefte om zelf woorden en inzichten op te schrijven. Terwijl Jolanda me allerlei vragen stelde reikte ze me materialen aan die ik kon gebruiken voor mijn collage. Voor mij stond de tijd stil en ging ik helemaal op in mijn droom, ons gesprek en het knippen en plakken. Kleine details uit die droom symboliseerden essentiële normen, waarden, beelden en persoonlijke eigenschappen. Ik kwam bij de kern van wie ik ben en wat voor mij mijn absolute levensmotto is. De tijd vloog voorbij en voor ik het wist had ik een duidelijke weergave van mijn droom waarin meerdere symbolen duidelijk te zien waren. Ik voelde me vrij om te delen en ging terug naar mijn jeugd en jongensdromen en kwam weer in het hier en nu. Wat was dit genieten en wat was de tijd snel voorbij gevlogen. Ik heb me kind gevoeld maar ook volwassen. Ik heb me kwetsbaar gevoeld maar ook heel krachtig. En dat al knippend en plakkend. De kracht van Jolanda is de natuurlijke organische manier waarop dit gesprek ontstaat terwijl je onbewust weet dat ze erop uit is om zowel oude vergeten inzichten als nieuwe inzichten naar boven te halen. De spiegel was voor mij een sleutelwoord maar ook het podium en de verbinding met mensen die je zien zoals je bent. De oer drang om het verschil te maken, en een hoger doel te hebben kwamen duidelijk in beeld. Ik heb intens genoten van dit heerlijke momentje voor mezelf vol liefde, warmte en inzichten maar vooral transformatie. Dank daarvoor Jolanda, echt een hele bijzondere ervaring.
 
gesprek tijdens sessie
start en stop: klik  in midden van het beeld en voor het geluid klik rechts onderaan  het beeld.
collage af-1.jpg
 de collage als eindresultaat
 gesprek na de sessie
bottom of page