top of page

Podcast 31. Bryan met Brabant Maatjes tegen eenzaamheid


Bryan Vreijsen is de man achter Brabant Maatjes. Deze facebookgroep is in 2019 ontstaan vanuit zijn eigen eenzaamheid. Hij miste de verbinding met zijn familie, medemensen en vrienden en plaatste in een opwelling een oproep op Twitter voor mensen die samen leuke dingen wilden gaan doen. Hij ontving hierop een ontelbare hoeveelheid reacties en een vriendengroep werd gevonden. Blij als hij hiermee was wilde hij daarom iets terug doen voor andere jongeren die zich in dezelfde situatie bevonden en startte met het organiseren van 2- wekelijkse activiteiten. Hij creëerde het platform op Facebook met de naam ‘Brabant Maatjes’.

Vóór die tijd was hij een ICT-er en gamer met hoge ranking vooral ’s-nachts te vinden op zijn computer, spelend met ‘vrienden’ van over de hele wereld. Succesvol? Ja, maar slechts in de virtuele wereld. In het echte leven werd hij steeds eenzamer. Zijn bericht op Twitter toentertijd was als een gooi in het diepe en hij was dan ook niet voorbereid op de overweldigende reacties. Hij gooide zijn leven radicaal om en zette zijn negatieve ervaringen en gevoelens om in kracht. Zijn missie is om jongeren met elkaar in contact te brengen zodat iedereen zijn talent kan ontwikkelen. Hij werkt samen met lokaal jongerenwerk in Tilburg en zegt letterlijk: “Ik heb mijn doel pas bereikt als het label Brabant Maatjes kan worden opgeheven.” Maar hoe realistisch is dat?

Momenteel is hij met verschillende partners in gesprek om Brabant Maatjes verder uit te bouwen tot een betaalde baan. Hij wil echter blijven werken vanuit zijn praktijkervaringen en niet nog een speciale opleiding of cursus gaan volgen, omdat hij zelf heeft ervaren dat er meer is dan theorie. Hij wil actie! Hij heeft wel 300 jongeren gesproken de afgelopen jaren en weet daardoor veel over de achtergrond van eenzaamheid. Hij stemt zich hierop af bij het organiseren van zijn evenementen.

Hij vertelt in deze podcast bovendien dat hij een HSP-er is (High Sensitive Person) Hij voelt emoties bij anderen heel sterk aan en trekt zich terug als het hem teveel wordt. Herken jij dat ook? Hoe ga jij daarmee om?

Aan het einde van de podcast vraagt hij via de tarotkaarten of zijn werk impact heeft voor de maatschappij. Het antwoord van de kaarten is heel duidelijk!

Wil jij met Bryan in contact komen ga dan in ieder geval naar:


Link naar spotify:



2 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page