top of page

Podcast 30. Van rationeel denken naar spiritueel voelen


In dit verhaal komt Rick Vugts aan het woord, een jonge man van 25 jaar, 3e jaars student psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.


Rick vertelt openhartig over zijn ervaringen met spiritualiteit en noemt zichzelf daar nog ‘jong’ in. In tegenstelling tot zijn oudere zus was hij voornamelijk gericht op het rationeel nadenken over de vraagtekens van het leven terwijl zijn zus Lynn (podcasts 7 en 22) altijd sprak vanuit gevoel en spiritualiteit. Twee verschillende dimensies lijkt het wel, in ieder geval een met een andere taal. Het gevolg hiervan was irritatie en soms verdriet. Beiden hadden natuurlijk een eigen waarheid maar deze is in de tussentijd veranderd in een openheid naar elkaar.

Zo bang als hij altijd was voor zijn gevoelens ,zo fijn vindt hij het op dit moment om zich er helemaal aan over te geven. Zijn studie psychologie heeft hem geholpen om in ‘het grotere plaatje’ te kijken en bij zijn gevoel te komen.

Via een vriend kreeg Rick de tip om eens deel te nemen aan een retraite waar ‘circling’ wordt toegepast. Een methode van communiceren in het hier en nu waarbij de lichamelijke sensaties, gevoelens en gedachtes van dit moment worden benoemd. Hij benoemt aan het einde van de podcast ook hoe hij deze podcast heeft ervaren, een heel mooi voorbeeld.

Zijn vraag aan de tarotkaarten was: “Wat mag ik meer aan mezelf geven?” Je hoort hoe hij tot een antwoord komt na de kaart te hebben ‘gelezen’. Weer een podcast die jou zeker een herkenning kan opleveren op je pad naar spiritualiteit.

Contact met Rick?

Dat kan via Instagram @rickvugts en @simpleselfhelp

of je kunt zijn vlogs bekijken op zijn YouTube channel: simpleselfhelp https://www.youtube.com/channel/UCatAfy1D5MJoiKV8uifa50w

De link naar spotify:


1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page