top of page

Podcast 29. Tweeling! Hoe sterk is dan jouw verbinding?In dit verhaal komt Naomi Gorissen aan het woord, een jonge vrouw van 31 jaar en een echte kunstenaar op het gebied van bewegende beelden. Na haar opleiding aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven en de vervolgopleiding aan het Sint Lucas in Boxtel kwam zij op kunstacademie Sint Joost in contact met Animatie en Virtual & Augmented Reality.


Naomi is samen met haar zus Nenah een tweeling. Het is fantastisch om iemand te hebben om op terug te kunnen vallen en iemand die je helemaal begrijpt (zelfs zonder woorden). Daarnaast is Nenah ook creatief en daarom noemt zij haar zus gekscherend haar ‘creatieve partner in crime’. Ze werken dan ook het liefste samen.


Naomi’s afstudeerproject van de kunstacademie was een Virtual Reality ervaring voor de bezoekers van de afstudeerexpositie. Het doel van deze Virtual Reality ervaring was dat de bezoekers een inkijkje krijgen in hoe een tweelingband kan zijn of voelen. Zodat de bezoekers zo’n band beter leren begrijpen. Dit was dan ook precies wat er gebeurde, want bijvoorbeeld één van de bezoeksters vertelde dat zij zich soms (onbedoeld) buitengesloten voelde door haar tweelingdochters. Maar door Naomi’s Virtual Reality ervaring begrijpt zij haar dochters nu veel beter.


Momenteel verzorgt Naomi diverse workshops in Kunst & Technologie op scholen en evenementen. Dit doet zij via Oddstream en de Lindenberg in Nijmegen. Ook heeft ze onlangs na een aanvraag van een bedrijf een workshop Basisvaardigheden Videografie gegeven en dat smaakte zeker naar meer! Zij vindt het heerlijk om haar passie te delen met anderen maar droomt er ook van om zich in haar kunstenaarschap te kunnen blijven ontwikkelen.


Hoe leg je daarin de balans zodat je er toch nog een inkomen aan over houdt om van te kunnen

leven? Een interessante vraag op weg naar de toekomst.


Contact met Naomi of haar portfolio bekijken? Dat kan via haar website www.naomedia.nl

Instagram: @naomigorissen of @naomedia6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page