top of page

Podcast 17. Babette jaagt haar dromen na


Na haar opleiding bij de school voor Mode in Tilburg besloot Babette een andere passie te gaan volgen nl. journalistiek. Erg leuk en ook passend bij haar. Echter…….haar lang gekoesterde droom om een grote modeshow te kunnen organiseren bleef maar kriebelen en toen een vriend haar vroeg wat zij dan precies voor ogen had kwam zij met de volgende eisen:

· De show moest plaatsvinden in een grote kerk

· Er moest operamuziek zijn

· De kleding die werd geshowd zou de titel ‘duurzaam’ moeten dragen.

Als 2 jonge mensen hun passie combineren en komen tot een gemeenschappelijk project kan een succes natuurlijk niet uitblijven! Samen met Teun Toebes bedachten zij om de show te organiseren voor en door mensen met dementie. Een indrukwekkend gegeven waar zij uitgebreid over vertelt. Zelf heb ik mogen meegenieten van deze dag met deze bijzondere doelgroep. En ik heb van hen nogmaals kunnen leren hoe bijzonder het is om in het moment te leven en daarin het geluk te ervaren.

Babette zit vol ideeën en van kinds af aan is zij al super creatief. Het ging van hutten bouwen buiten tot haar moeder imiteren met breien. Ook voorzag zij alle barbies van ‘nieuwe’ outfitjes. Creëren doet zij nog steeds; schilderen of nieuwe, unieke creaties maken met stoffen die ze scoort op de markt.

Een nieuwe droom van Babette is een show of tentoonstelling in het Evoluon in Eindhoven. Ze is zo onder de indruk van dat gebouw! Uiteraard wil ze ook hieraan weer een maatschappelijk ‘probleem’ koppelen zodat mensen ervaren dat mode niet zomaar iets is. Er leeft nl. nogal iets in die sector.

Na al deze ervaringen is het tijd voor een nieuwe schoolkeuze. De twijfel komt omhoog. Zij wil nl. haar dromen volgen! Dromen is een doel voor haar. Mooi is dan ook de tarotkaart die zij trekt. De maan. Een energie die voornamelijk zichtbaar is in de nacht en dat is dan ook precies de droomtijd.

Afsluitend wilde zij nog deze quote delen: “Tijd vrij maken voor een persoon is de meest elementaire vorm van liefhebben”.

Contact met Babette? Instagram @babettevanrijthoven


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page