top of page

Mandala 21-12-2020 Overgang naar een nieuwe tijd

Bijgewerkt op: 22 dec. 2020

Je hebt ingelogd op mijn website om meer te kunnen lezen over de mandala van 21-12-2020. Welkom! In de blog hieronder eerst het verhaal van het tot stand komen van deze mandala, daarna zal ik de symbolen uitleggen.Mandala 21-12-2020

In de nacht van donderdag 17-12 op vrijdag 18-12 had ik een droom over kristallen schedels. Ik dacht gelijk aan de tarotkaart van the Fifth tarot waarbij de kristallen schedel staat afgebeeld op de kaart van de leerling van Lotus. Philomeen, mijn docente voor de Tarot, heeft mij deze kaart na de laatste verdiepingsavond met een stukje tekst erbij, meegegeven omdat er op dit moment een overgang plaatsvindt naar de 5e dimensie ofwel het Watermantijdperk. Ook hebben wij er samen nog mailcontact over gehad. Ik dacht aanvankelijk dat mijn droom een nawerking van was van dat alles, maar omdat de kaart me al erg aansprak tijdens onze legging ben ik begonnen met mijn tekening. Nog nooit zoiets getekend maar de werking van de schedel was al snel voelbaar in mij..

Het leek nl. alsof ik in een stroomversnelling was terechtgekomen. Hartkloppingen en last van veel warmte wat uit mijn systeem wilde. Niet ongemakkelijk maar goed voelbaar. Ik was aan het einde van de dag best trots op het resultaat en legde de tekening opzij in de overtuiging dat ik er de volgende dag een mooie libelle aan zou toevoegen. Deze, met de bedoeling om de aanwezige ‘sluiers’ weg te halen van mijn eigen bewustzijn. (de tarotkaart die ik deze nieuwe maan heb getrokken is nl. de zoeker van Lotus, waarbij de libelle, als totemdier van de lotus, de sprong maakt van het bekende naar het onbekende). Deze onbekende stappen zijn bij mij vaak al iets wat me hartkloppingen en warmtewisselingen in mijn systeem opleveren.

De nacht die hierop volgde droomde ik over de Merkaba. Ik werd met een verwonderd gevoel wakker. Ik had hier nl. jaren geleden tijdens een cursus Heilige Geometrie kennis mee gemaakt maar er verder niet zoveel mee gedaan. Ik wist echter wel in een split second dat ik vandaag een tekening zou maken van de Merkaba. Hoe, wist ik nog niet maar ik ben aan de gang gegaan. Met behulp van afbeeldingen heb ik toen een tekening gemaakt in lijn die ik heb gekopieerd in de tekening van de schedel. Eng natuurlijk, maar diep van binnen wist ik dat het goed was. Ik voelde me geleid en verbonden en liet de tekening ontstaan. Ik was af en toe heel verbaasd over de effecten en beelden die ik tekende. Was dit mijn hand? Kijk b.v. eens naar het licht vanuit het rechter oog van de schedel en het licht vanuit het hart van het lichtwezen. En de lichtstraal die als ‘beam’ naar buiten straalt uit het linker oog van de schedel. Misschien zijn er zelfs nog symbolen die ik zelf niet zie maar die voor jou als kijker de aandacht trekken, ik hoor het graag.

Normaliter doe ik minstens 3 weken over een tekening omdat ik niet heel lang zo geconcentreerd kan tekenen. Zo intensief is het. Maar nu leek het er vooral op dat ik niet kon of mocht stoppen. Ik werkte aan één stuk door en ontving steeds meer informatie. Het stond nl. vast dat de tekening op 21-12-2020 klaar moest zijn. De combinatie van de beide beelden had nl. heel erg met elkaar te maken en ze waren nog niet eerder in 1 beeld samengevoegd.

Er werd echter ‘last minute’ nog een stukje aan toegevoegd. Toen ik nl. bezig was met het kleuren van de sterrenhemel in de buitenste ring hoorde ik: “Nu nog Saturnus en Jupiter toevoegen”. Het was net op tijd en kon dus nog net. Sterker nog, het maakte de mandala compleet. Vanavond is het samengaan van deze 2 energieën in één lijn. Het brengt een grote verandering teweeg. Het is de start van een nieuwe koers, een nieuwe tijd. Voor zover ik mijn eigen tekening kan interpreteren gaat het om het openen van het hart en het versterken van het lichtnetwerk op onze geliefde aarde. We zijn in verbinding met elkaar, Aarde en Universum en het zal nooit meer zijn zoals ‘vroeger’.


Uitleg van de symbolen:


1. Kristallen schedels

In de vertellingen vind je aantekeningen over 12 kristallen schedels die verdeeld op de aarde zijn opgeborgen. De legende is daarnaast dat ze, als ze samen komen, de kracht krijgen van een 13e schedel en dat dit samenkomen zorgt voor een evolutie in het denken en ‘het weten’ van de mensheid. De mens zal zich weer gaan herinneren waar zijn werkelijke oorsprong ligt en daardoor opnieuw in verbinding komen met de ‘godsprincipes’. Dat noemen wij tegenwoordig TRANSFORMATIE. Een voorbeeld van een vertelling is dat de schedels hun oorsprong vinden bij de Maya’s, Azteken of andere precolumbiaanse beschavingen. De schedels zouden voorspellende gaven hebben of in contact staan met buitenaardse beschavingen. Ten tijde van de Maya’s was er een voorspelling dat op 21-12-2020 de aarde zoals we hem nu kennen op zal houden te bestaan. De stand van de planeten zou onuitwisbare invloed uitoefenen op het gedrag van alles wat op aarde leeft. Daarom is volgens mij de kristallen schedel als eerste in mijn tekening verschenen.

2. Merkaba

De Merkaba komt voort uit de leer van de Heilige Geometrie. Het staat symbool voor de opgedane levenservaring op zielsniveau en draagt bij tot het eeuwige geheugen van die ziel. Merkaba staat gelijk aan het maximaal groeien. In Licht en Liefde leven en groeien in Bewustzijn. Het ‘Lichtlichaam wordt groter’. Er is over dit onderwerp veel te vinden op Internet en het zou te veel zijn om hier in deze blog een lang verhaal aan te wijden. Wel kan ik het woord Merkaba ontleden:

Mer = Goddelijk Ka = Ziel Ba = Fysiek

Het symbool is herkenbaar als de Davidster, algemeen bekend. Deze ster bestaat uit 2 gelijkbenige driehoeken waarvan de ene met de punt naar boven is gericht (de mannelijke energie) en de andere met de punt naar beneden (de vrouwelijke energie). Als deze 2 driehoeken (3 dimensionaal in elkaar zijn geschoven ontstaat er een lichtlichaam waarbij er Licht en bescherming ontstaat. In de tekening is daarom werkelijk een lichtlichaam verschenen waarbij vooral het licht vanuit het hart duidelijk zichtbaar wordt.

Op het moment van 21-12-2020 zal de planeet Aarde als het ware dit lichtlichaam ontmoeten en door een punt van transformatie heen gaan. Er zal kracht ontstaan op ieder vlak van het leven en een beter inzicht geven om in verbondenheid met de ander en jezelf te gaan leven. Dit geldt zowel fysiek als op geheugen/kennisniveau van alles wat op aarde leeft alsook in de Galaxy. Zo zorgt deze ontmoeting ervoor dat de mens gaat functioneren vanuit Universele liefde, meesterschap, het hart, de ziel en de intuïtie. Hoe merken we dat? Er zullen steeds meer mensen gaan leven vanuit Hoger Bewustzijn, helder weten, universele liefde en gaan functioneren vanuit de ziel en de intuïtie i.p.v. vanuit de ‘mind’. Kortom; Universele kennis wordt beschikbaar.

3. Conjunctie Saturnus en Jupiter

Jupiter en Saturnus voegen zich samen op 21-12-2020. In de media wordt dit aangegeven als een optisch waarneembaar bijzonder moment maar het is veel meer dan dat. In het bovenstaande stukje schreef ik al over de voorspelling van de Maya’s en het samen gaan van de mannelijke en vrouwelijke energie. De conjunctie is letterlijk het begin van een nieuwe koers.De voorspelling dat op 21-12-2020 de aarde zoals we hem nu kennen op zal houden te bestaan zal bij menig mens een nogal angstige gedachte teweeg kunnen brengen maar als je het als volgt bekijkt zal je net als ik, de kansen zien die de nabije toekomst ons juist kan bieden:

Het waterman tijdperk wordt al decennia aangekondigd als een nieuwe tijd. Rond het jaar 2000 zijn de ‘millenials’ geboren die nu aangeland zijn in het werkende leven. Het kenmerk van deze groep jonge mensen is dat zij vooral vrij willen zijn om hun eigen keuzes te maken. Ze staan erop de dingen te doen op een andere ‘nieuwe’ manier vanuit hun eigen authenticiteit. Het onderwijs zal moeten innoveren om deze groep ‘voeding’ te kunnen blijven bieden. Daarnaast zullen deze jongeren om deze reden ook sneller kiezen voor een zelfstandige onderneming zodat er voor innovaties en nieuwe technologieën ruimte zal zijn. Een interessant en nieuw tijdperk dus waar ieder mens of ander levend organisme op de aarde zijn invloed van zal ondervinden.


Bronnen:

Wikipedia en andere websites waar ik terecht kwam na het googelen van bovenstaande 3 zoektermen.


Jolanda Helversteijn 21-12-2020


NB. Vind je het trouwens fijn om de afbeelding te ontvangen als digitaal bestand zodat je het kunt gebruiken in je eigen werk of voor persoonlijk gebruik? Stuur me dan een appje (tel. 06-46055433) zodat ik je een tikkie kan sturen. Voor 10 euro mag je hem dan vervolgens gebruiken voor eigen publicatie. Uiteraard houd ik zelf het commerciële eigendom voor de kaarten en de ingelijste versies zoals ik dat met al mijn tekeningen doe (zie voor tarieven in de winkel)224 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page