top of page

Podcast 8. Nonja's droom is een boodschap

Bijgewerkt op: 14 mrt. 2022


Nonja is (bijna) 14 jaar en houdt net als veel van haar leeftijdsgenoten van films en series. Vooral van horror en SF. Zij is zich ervan bewust dat de jongeren uit haar leeftijdsgroep dingen als school , sport en vrienden of vriendinnen erg belangrijk vinden en zeker niet bezig zijn met het begrip spiritualiteit.

Op de vraag: “Wat is spiritualiteit voor jou?” zegt zij: “Spiritualiteit is naar binnen kijken” Zij illustreert dat op de volgende manier met woorden: Gedachten zwemmen door mijn gevoel en acties heen; mijn gevoel beïnvloed mijn gedachten en ook andersom beïnvloeden mijn gedachten ook het gevoel van mijzelf en anderen.

Zij ‘maakt’ denkbeeldige mensen in haar hoofd om over haar emoties te kunnen praten. Alles wat zij doet en voelt heeft een reden. Zij zegt: “Ik denk erover na en sla het op in mijn hoofd”. Gaat zij het ooit opschrijven? Vroeg ik haar, want dat zou leuke, spannende en interessante verhalen kunnen opleveren! Dat nog niet echt. Wel heeft zij altijd een tekenboekje bij zich om te schetsen wat in haar opkomt of wat er op dat moment is (zoals het portret van de man uit haar droom)

In deze podcast vertelt Nonja over haar zienswijze op huiswerk maken op het gymnasium en ze vertelt een interessante droom waar een duidelijke boodschap uit naar voren komt. Zo simpel kan het zijn om een droom te verklaren als je er gewoon maar over praat.

Veel plezier bij het luisteren van deze grappige podcast met een 14 jarige.


De podcast beluisteren:


16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page