top of page

Podcast 23. Is Jezus hetzelfde als God?Dat is wat Fianne van Kuppenveld, nu 27 jaar als meisje van 6 aan haar moeder vroeg nadat de juffrouw op school had voorgelezen uit de kinderbijbel. Mama gaf de vraag terug aan haar met het antwoord: “Wat denk jij?” Maar uiteraard had zij op dat moment het antwoord (nog) niet.

Zij was op school een bolleboos en ging ‘de strijd’ aan met haar klasgenootjes en ook vooral met haar grote broer Luc die we ook hebben gehoord in podcast #5. Zij knipte zelfs als 5 jarig meisje haar haar af om op haar broer te kunnen lijken. Zij mocht naar het gymnasium en leerde Latijn waardoor zij heel goed contact kreeg met haar oma en Grieks waarbij zij dol was op de ‘beeldende’ verhalen uit de Griekse mythologie. Zij vond leren heerlijk maar miste het sociale aspect op het gymnasium. Ze ging hierdoor onderpresteren zodat ze naar VWO (Atheneum) kon overstappen. Ze wilde nl. op een andere manier ‘gezien worden’ en niet alleen maar worden gewaardeerd om haar schoolprestaties.

Zij speelde bovendien basketbal op hoog niveau en wist dit ook nog te combineren met een Universitaire studie Humanistiek. Het sociale gebeuren in de introductieweek viel haar erg tegen omdat ze de diverse drankspelletjes echt niet kon waarderen en daarom was zij heel blij met de richting Humanistiek die voelde als een veilige plek met aandacht voor elkaar. In haar verhaal de positieve maar ook zeker kritische kanttekeningen die zij plaatste n.a.v. de eigen ervaringen.

In haar verhaal vertelt zij ook over de weg die zij aflegde naar Jezus. Was zij nou een atheïst, een agnost of een ietsist? Zij heeft het allemaal onderzocht. Zij vertelt bovendien zo beeldend over een ervaring in een Afrikaanse kerk dat je het gevoel krijgt er zelf bij te zijn geweest.

Haar belangrijke quote is dan ook: “Je bent niet je gevoelens maar je hebt je gevoelens”

Helaas was er binnen deze podcast geen ruimte meer voor de tarotkaart. Deze pakken we er de volgende keer weer bij. Veel plezier bij het luisteren naar het boeiende verhaal van Fianne.

Wil je in contact komen met Fianne? Je kunt haar bereiken via:

E-mail: fianne@servethecity.nl

Instagram: @servethecitydenbosch

Hierbij de link naar deze aflevering op Spotify: https://open.spotify.com/episode/1BBSmPCrJhlokucMx3xR8p?si=3be7a84280be4575


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page