top of page

Podcast 15. Renske zoekt naar verbinding tussen spiritualiteit en toegepaste psychologie

Bijgewerkt op: 14 mrt. 2022


Renske, 20 jaar, kwam de podcast SpiritualiTIJD gewoon of bijzonder tegen op Spotify en voelde dat deze vooral anders was dan de andere podcasts over spiritualiteit omdat er hier geen ‘grote mensen’ aan het woord komen maar dat het gaat om het verhaal van jongeren. Zij studeert momenteel psychologie en heeft op die manier de gelegenheid om ook op een wetenschappelijke manier te kijken naar de werking van ‘lichaam en geest’.

Zij komt uit een gezin waar zeker ruimte is voor spiritualiteit en ‘anders zijn’. Zij nam bv. op 14 jarige leeftijd al de beslissing om veganistisch te eten terwijl dat 6 jaar geleden nog tamelijk ongewoon was. Toen zij op 16 jarige leeftijd de ervaring van een ‘gebroken hart’ doormaakte begon voor haar het echte innerlijke werk. Ze schreef toen vele boekjes vol met persoonlijke inzichten die zij kreeg door in zichzelf te duiken op zoek naar ‘voeding’ in de connectie met zichzelf.

Hieruit is haar missie voortgekomen om in de nabije toekomst een vernieuwende manier van psychologie te introduceren, haar stem te laten horen en deze vernieuwing te gaan delen. Nu wordt geschreven en gezegd dat geestelijke problemen ontstaan doordat er stofjes vrijkomen in de hersenen. Hierdoor wordt vervolgens de geest losgekoppeld van het lichaam en het probleem is er! Zij plaatst hierbij kritische kanttekeningen.

Renske zegt ook ‘alles trilt’. Mensen die op dezelfde vibratie trillen komen bij elkaar; je herkent elkaar en je kunt alleen aantrekken wat op dat moment in jou zit. Dus een grote verandering zou al kunnen zijn om te gaan leven vanuit een open hart. Letterlijk zegt zij: “Hoe meer jij in contact komt met jouw hart, kom je bij jouw ‘purpose’”

Contact maken met Renske? Zie linktree: @DeWitteLeeuwin

Instagram: @dewitteleeuwin


Link naar de podcast op spotify:


6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page